zaterdag 13 september 2014

HCD-quiz, Desselgem, vrijdag 13 september


Een quiz om duimen en vingers van af te likken was de HCD-quiz niet. Toch alle lof voor de organisatoren want voor een eersteling deden ze dat lang niet slecht. Zeer praktische zaal ook, 51 tafels en er konden er gerust nog een 15-tal bij. Goeie klank en duidelijke projectie. Zeer verzorgde antwoordformulieren.

Een aantal zaken kunnen natuurlijk beter: steek meer beeldmateriaal in de presentatie, geef de vragen op de presentatie enkel met kernwoorden weer, duid op iedere dia aan om welke ronde het gaat, vermijd te specifieke vragen naar regeltjes en dergelijke in bijvoorbeeld sport (7 meterlijn, aantal spelers op een baseballveld, ... ook de R.R. van 'Game of thrones' Martin en een tiental andere vragen kunnen in deze categorie worden ondergebracht), vermijd ook vragen met hoger of lager antwoorden. De foto's van de fototip-ronde reeds van bij het begin uitdelen was ook niet echt verstandig (je had een hele pauze de tijd om met je smartphone in de hand de hele ronde voor te bereiden ...).

Eigenlijk was dit een best pittige quiz ... Ik heb er reeds gespeeld die zichzelf het etiket C/D quiz opkleefden maar een stuk makkelijker waren. B.E.F.! was dan ook zeer tevreden met de behaalde 85% ... en bijna euforisch dat het gedurende de gehele quiz teams als Stardust (nr. 83 in de VQR-ranking), Fiasco (nr. 149), Memorystick (nr . 162) en nog een tweetal andere sterrenteams enkel in de achteruitkijkspiegel te zien kregen. Van begin tot einde op kop in een pittige Cat. 5 quiz ... het is ons nog nooit overkomen.

Verder noteerden we een hele mooie prestatie van De Musketiers uit Ieper (meer bepaald Elverdinge) die zich ei zo na in de debatten met de 'grote(re)' jongens kwamen mengen.

Wat hebben we geleerd? Jenna Jameson is een veel bekroonde pornoactrice en heeft een wassen beeld bij Madame Tussaud, de drongo is de meest valse onder de vogels, in het logo van Burberry neemt een ridder te paard een prominente plaats in, Luc Alphand is een Franse skikampioen die er in slaagde Paris-Dakar te winnen, de pangasius ziet er in de pan minder schrikwekkend uit dan in het water, het 117de element van het periodiek stelsel heet (voorlopig) Ununseptium, de zeta is de 6de letter van het Griekse alfabet, het keezenspel is een bekend Nederlands gezelschapsspel, Rudi Vervoort is minister-president van de Brusselse regering, Neptunus is de planeet die het verst van de zon ligt, de E429 (A8) brengt je van Halle naar Doornik, Guido Belcanto ging ooit even door het leven als Gina Divina en de bilnaad heet officieel perineum en schijnt een erogene zone te zijn.

De punten:
- originaliteit van vragenrondes en vragen : 7/10 (pfff ... die sportronde en die ronde schoolse kennis)
- evenwicht in thema's en onderwerpen : 7,5/10 (beetje weinig kunst, literatuur, ...)
- infrastructuur : 8,5/10 : zeer praktische zaal, alles was goed geregeld, puike organisatie)
- moeilijkheidsgraad : 3,5/5 (zeer pittig voor een D-quiz, winnaar 'slechts' 85% en meer dan 1/3de van de 51 ploegen gebuisd)
- drank : 3,5/5 (behoorlijk aanbod, prijzen aanvaardbaar)
- algemene sfeer : 4/5
- prijzentafel : 3,5/5
gemiddelde score : 37,5/50 of 7,5/10 : uitstekende score voor een eersteling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten